Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Iasi investeste in managementul deseurilor si aeroport

A.D. Investiţii /

CJ Iasi investeste in managementul deseurilor si aeroport

Bugetul de dezvoltare al Consiliului Judetean Iasi in acest an se situeaza la 454 milioane de lei, reprezentand peste 60% din bugetul propriu de 745 milioane lei. Comparativ cu anul 2012, veniturile bugetului local au inregistrat o crestere de 156%, iar cheltuielile de aproape 240%, au anuntat reprezentantii institutiei.

"Am prioritizat si am incercat sa acoperim cat mai multe din nevoile Judetului Iasi si, totodata, sa acordam atentie investitiilor. Cele mai importante obiective din acest an sunt dezvoltarea si modernizarea Aeroportului, pentru care a fost alocata o importanta suma din buget, si Proiectul <>, cel mai important proiect cu finantare europeana al Consiliului Judetean. Dupa cum am promis, in acest an vom incepe implementarea proiectelor de modernizare a Spitalului pentru Copii <> si a celui de Neurochirurgie <>", a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Sectiunea de protectie a mediului atrage cele mai mari investitii in acest an, respectiv 242,6 milioane lei. Suma vizeaza in principal realizarea Sistemului de management al Deseurilor si efectuarea de impaduriri.

O suma importanta, 178 milioane de lei, a fost alocata pentru transporturi, in principal pentru investitii la Aeroportul Iasi (121 milioane de lei) si 23 milioane de lei pentru Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor.

In cazul infrastructurii de sanatata, 13 milioane de lei vor fi utilizate pentru reabilitarea spitalelor "Sfanta Maria" si "Prof. Dr. N. Oblu".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional