Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Iasi va continua extinderea retelelor de apa dupa 2014

A.D. Investiţii /

Consiliul Judetean Iasi si compania de utilitati ApaVital Iasi au demarat procedurile pentru atragerea de fonduri europene in intervalul 2014-2020 in vederea implementarii etapei a doua de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata la nivel judetean. Suma estimata a fi acordata Judetului Iasi in cadrul POS Mediu II este de 200 milioane de euro.

"Pana in anul 2016, toate comunitatile Judetului Iasi vor beneficia de alimentare cu apa. De asemenea, cea mai mare parte a comunelor iesene va avea si retea de canalizare. Putem reusi acest lucru odata cu implementarea POS MEDIU II. Din punctul de vedere al sumelor alocate, este cel mai important proiect finantat de Uniunea Europeana si realizat vreodata in Judetul Iasi", a declarat Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.

Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS Mediu II vor fi implementate intre anii 2015 - 2020. Lista scurta a investitiilor preconizate a fi cuprinse in acest program include un numar de 27 de aglomerari urbane din Judetul Iasi, care vor beneficia in principal de lucrari de alimentare cu apa, realizarea unor aductiuni, constructia de rezervoare, realizarea de retele de canalizare sau constructia de statii de epurare.

Beneficiari vor fi aglomerarile urbane din Judetul Iasi care se incadreaza in urmatoarele conditii: distanta dintre localitati este mai mica de 200 metri sau au o populatie mai mare de 2.000 de locuitori.

In prezent, ApaVital deruleaza lucrari de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata in cadrul programului POS Mediu I, proiect care a avut o valoare initiala de 136 milioane de euro si a inclus 4 aglomerări urbane. Proiectul cuprinde un numar de 15 contracte de lucrari si două contracte de servicii, prin intermediul carora se realizeza reabilitari de fronturi de captare, extinderi si reabilitari de conducte de aductiune si retele de distributie, realizare de rezervoare noi si reabilitari, statii de pompare si hidrofoare noi, extinderi si reabilitari de retele de canalizare, reabilitari de colectoare, constructii statii de epurare noi si reabilitarea celor existente.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional