Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Iasi vrea sa atraga finantare americana

A.D. Investiţii /

Consiliul Judetean Iasi face demersuri in vederea obtinerii unei finantari din partea Agentiei Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA) cu scopul realizarii studiilor de fezabilitate aferente proiectelor de modernizare a Aeroportului International Iasi, respectiv dezvoltarea unui nod de transport intermodal.

"Proiectul de modernizare a Aeroportului Iasi si proiectul care prevede dezvoltarea Centrului Intermodal Regional de Transport Marfa Iasi sunt doua obiective vitale pentru dezvoltarea sustenabila a judetului. Imi pun mari sperante ca vom primi finantare pentru demararea acestor proiecte", a declarat presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

Un alt proiect propus spre finantare agentiei americane vizeaza initiativa Biotech Cluster "BioROne" a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Gr. T. Popa" din Iasi. In cadrul acestui proiect va functiona o retea de laboratoare pentru cercetare a caror inovatii vor fi introduse in productie atat de catre fabricile de medicamente existente, cat si de noile unitati de productie care vor fi infiintate pe viitoarea platforma, au precizat reprezentantii UMF Iasi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional