Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CJ Valcea aplaneaza disputa intre proiectantul si constructorul lucrarilor de la SJU Valcea

I.D. Investiţii /

Problemele ce au cauzat dispute intre Asix Design, proiectantul lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea si constructorul, UTI Construction & Facility Management S.A., ce executa lucrarile din cadrul proiectului, sunt in buna parte consecinta unor vicii ascunse, a apreciat Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean Valcea.

In 22 iulie CJ Valcea a organizat o sedinta de comandament in cadrul careia au fost analizate atat documentatia cat si stadiul si ritmul de executie a lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta.

Pentru a solutiona conflictul CJ Valcea a solicitat proiectantului, constructorului si dirigintelui de santier sa inventarieze toate omisiunile din documentatie, pentru ca, dupa aceea, in maximum 10 zile sa se obtina avizul necesar pentru completarea prin proiectul de executie a lucrarilor cu finantare eligibila.

"Daca, in ce ne priveste, am reactionat cu promptitudine pentru a asigura liniaritatea proiectului de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea care beneficiaza de fonduri europene pe structura POR, Axa 3, Domeniul major de interventie 3.1., acum este randul executantilor de lucrari sa puna proiectul in opera, si repede, si bine. De altfel, am atras atentia ca la receptiile preliminare, ca si la receptia finala, vom fi foarte rigurosi si nu vom accepta vreun compromis. Cele aproape 500 milioane lei vechi investite trebuie convertite intr-un obiectiv modern intocmai cum avem datoria sa facem din cel mai mare spital al judetului Valcea" - a declarat presedintele Ion Cilea.

Lucrarile vor viza: interventie asupra corpurilor A si B ale cladirii spitalului în scopul reabilitarii si modernizarii constructiei; transformarea mansardei in spatii cu destinatie medicala; realizare scara incendiu; dotari cu echipamente medicale si mobilier specific.

Contractul a fost atribuit constructorului UTI Construction & Facility Management S.A. la data de 7 ianuarie 2013. Valoarea lucrarilor se ridica la suma de 39,6 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional