Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CNADNR regleaza conturile

I.D. Investiţii /

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a recuperat 4,476 milioane lei, reprezentand erori/abateri in utilizarea si rambursarea sumelor contractate direct, subimprumutate sau ale creditelor garantate de stat pe anul 2010.

Valoarea totala a abaterilor/erorilor constatate Curtea de Conturi pe anul 2010 la proiectele implementate de CNADNR se ridica la suma de 7,618 milioane lei. Pana la 31 mai 2012 Compania urmeaza sa intreprinda demersurile pentru aducerea la indeplinire a masurilor solicitate de Sursa de Conturi, prin reglarea surselor de finantare. Aceste sume nu reprezinta la momentul actul prejudicii.

Totodata, la directiile regionale de drumuri si poduri, unitati subordonate CNADNR, au fost constatate plati nelegale in valoare totala de 869 mii lei, la care au fost calculate dobanzi de 79 mii lei. Astfel, la DRDP Cluj au fost constatate plati nelegale in valoare de 175 mii lei care au fost recuperate si virate integral la bugetul statului. La acestea au fost calculate dobanzi in valoare de 38 mii lei pentru plata carora DRDP Cluj a chemat in instanta constructorul. La DRDP Bucuresti au fost constatate plati nelegale in valoare de 227 mii lei care au fost recuperate si virate integral la bugetul statului, iar la DRDP Timisoara au fost constatate plati nelegale in valoare de 467 mii lei, la care au fost calculate dobanzi de 41 mii lei, sumele fiind integral recuperate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional