Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CNVM cere unui acţionar al Zimtub să transmită în 5 zile structura detaliată a acţionariatului

F.A Piaţa Imobiliară /

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a cerut firmei Flamboyant Ventures Ltd, cel mai mare acţionar al Zimtub, să transmită structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi să anunţe dacă sunt persoane prin care acţionează concertat în cazul Zimtub, informează NewsIn.

Firma din Belize Flamboyant Ventures Ltd şi-a majorat la mijlocul lunii noiembrie 2009 cu aproape 18% participaţia în cadrul producăorului de ţevi Zimtub Zimnicea (ZIM), după ce fostul administrator al companiei, Stelian Dragomir, şi-a vândut aproape în întregime deţinerea.

În urma acestor schimburi de acţiuni, Flamboyant a ajuns la o deţinere de 31,88%, în timp ce Stelian Dragomir mai are, potrivit ultimelor raportări, 0,3% din acţiuni.

Dragomir, fost administrator al producătorului de ţevi, a fost avertizat la sfârşitul lunii octombrie de CNVM, alături de firma Intergaz , după ce Comisia observase că cei 2 acţionari acţionau concertat împreună cu Interagro, pe baza unor tranzacţii realizate între ei şi a deciziilor identice luate de aceştia în trei dintre adunările generale de la Zimtub. Tot atunci, Interagro a fost amendată cu 15.600 lei, adică 1% din capitalul social.

Arbitrul pieţei constatase că fostul administrator al Zimtub, Stelian Dragomir, care deţinea 18,34% din capitalul societăţii, a transferat acţiuni Zimtub către Interagro şi Intergaz, prin intermediul aceleiaşi case de brokeraj, ceea ce arată concertarea, având în vedere că ordinele de vânzare, respectiv cumpărare au fost introduse in piaţă de cei trei la intervale foarte mici, de 1 secundă, respectiv 4 secunde.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional