Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Comarnic ar putea deveni oras mai mult decat cu numele

I.D. Investiţii /

Micul oras prahovean Comarnic a semnat primele trei contracte de finantare pentru proiectele de dezvoltare urbana. Investitiile sunt finantate prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", Sub-domeniul "Centre urbane".

Astfel, contractul pentru modernizarea unor tronsoane de drum din orasul Comarnic se ridica la valoarea totala eligibila de 9,75 milioane lei (valoare nerambursabila FEDR 6,33 milioane lei; valoare nerambursabila din bugetul national 1,39 milioane lei; cofinantare eligibila beneficiar 157.510 lei), Astfel, cu sprijin financiar POR vor fi reabilitate: 35 de podete, 8.873 ml de strazi si se vor realiza marcaje rutiere pe o suprafata totala de 1.983 mp. Perioada de implementare este de 15 luni.

Totodata, prin finantare europeana va fi realizat un centru de afaceri in orasul Comarnic, al carui contract de finantare are o valoare totala eligibila de 6,39 milioane lei (valoare nerambursabila FEDR 1,73 milioane de lei; valoare nerambursabila din bugetul national 379.250 lei; cofinantare eligibila beneficiar 2,1 milioane de lei). Implementarea proiectului va dura 25 de luni. In viitoarea structura de afaceri urmeaza sa functioneze12 IMM-uri.

Nu sunt lasate de-o parte nici lucrarile de drumuri, pentru modernizarea unor portiuni de drum din cartierele Ghiosesti, Vatra Sat, Poiana si Podul Lung a fost semnat un contract de finantare in valoare totala de 7,19 miloane lei (din care valoarea nerambursabila FEDR 4,67 milioane lei; valoare nerambursabila din bugetul national 1 milion lei; cofinantare eligibila beneficiar 116.300 lei). intr-un interval de 30 de luni se vor reabilita aproape 6.500 ml de strazi, se vor amplasa 245 de indicatoare rutiere si vor fi amenajate peste 1.600 mp de marcaje rutiere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional