Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Comisia Europeana a aprobat finantarea prin POS-T a lucrarilor la metrou

I.D. Investiţii /

Metroul Bucuresti va fi inclus in Programul Operational Sectorial -Transport (POS-T) imediat ce se va stabili valoarea lucrarilor ramase de executat, a afirmat Johannes Hahn, vicepresedinte al Comisiei Europene in cadrul unei intalniri cu Relu Fenechiu, ministrul transporturilor. Intrevederea a avut loc joi, 25 aprilie.

De asemenea, potrivit lui Hahn, Comisia Europeana a acceptat, cu titlu preliminar, includerea a doua tronsoane suplimentare de autostrada in POS-T. Este vorba despre tronsoanele Sebes-Turda si Dumbrava-Deva.

PPP-ul ar putea sa nu fie cea mai buna varianta pentru finantarea proiectelor de autostrazi

In ceea ce priveste propunerea Romaniei ca finantarea nationala aferenta proiectelor realizate in parteneriat cu Banca Europeana de Investitii (BEI) sa fie acoperita din finduri structurale, Comisia a indicat ca acest lucru este posibil. Conditia esentiala este ca aceste proiecte sa fi respectat intru-totul prevederile de calificare pentru cofinantare europeana precum si procedurile de atribuire.

Comisarul european s-a aratat in schimb reticent in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor de autostrazi prin parteneriat public privat (PPP). Datorita faptului ca perioada de rambursare depaseste 10 ani, in opinia Comisiei evaluarile privind posibilitatea recuperarii investitiei au o acuratete redusa, in special pentru proiectele de infrastructura rutiera.

Totodata Hahn a atras atentia ca restructurarile majore in structura de management a fondurilor europene poate compromite eforturile pozitive intreprinse pana acum de autoritatile romane.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional