Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Compania de Apa Buzau nu reuseste sa atribuie contractul de lucrari de apa/canalizare in Ramnicu Sarat

I.D. Investiţii /

Compania de Apa Buzau nu reuseste sa atribuie contractul de lucrari de apa/canalizare in Ramnicu Sarat

S.C. Compania de Apa S.A. Buzau nu a reusit in aproape un an de zile sa atribuie contractul de executie lucrari de modernizare a sistemelor de apa si apa uzata in orasul Ramnicu Sarat.

Prima licitatie deschisa pentru atribuirea lucrarilor a fost lansata la data de 10 august 2011 insa a fost anulata dupa doar sase zile pentru abateri grave de la prevederile legislative.

La data de 28 august 2011 s-a lansat o a doua procedura de licitatie, care s-a soldat cu numeroase contestatii.

Asocierea Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co.KG/Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 a solicitat anularea deciziei de atribuire a contractului si obligarea autoritatii contractante la reluarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor, considerand oferta castigatoare, cea a asocierii Ocide Construccion & National Instal Construct ca neacceptabila.

In replica ofertantul castigator a depus o contestatie prin care cerea declararea ca neconforma si inadmisibila a ofertei depuse de asocierea Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co.KG/Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 si mentinerea ca admisibila si castigatoare a ofertei sale.

O alta contestatie a venit din partea asocierii Integral & Ortiz Construcciones y Proyectos & Asteisa Tratamiento de Aguas care solicita anularea rezultatului procedurii si reevaluarea ofertei sale.

La data de 25 mai 2012 Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dispus, printr-o hotarare, anularea in parte a raportului procedurii de atribuire, in ceea ce priveste declararea ofertei Ocide Construccion & National Instal Construct ca admisibila si castigatoare, refacerea raportului si continuarea procedurii de atribuire.

Contractul cuprinde extinderea retelei de apa si reabilitarea si extinderea retelei de canalizare din Ramnicu Sarat, Valea Ramnicului, Topliceni si constructia statiilor de pompare apa uzata din Ramnicu Sarat.

Lucrarile de executie au fost estimate la suma de 66,84 milioane lei fara TVA, proiectul beneficiind de finantare prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 "Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata".

Perioada de implementare a contractului este 32 luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional