Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Constructia microhidrocentralelor din Arges ar putea fi suspendata

I.D. Investiţii /

Constructia microhidrocentralelor din Arges ar putea fi suspendata

Lucrarile la microhidrocentralele din Arges vor fi suspendate daca nu intra in legalitate pana la 16 septembrie.

In urma sesizarilor facute de Comisia Europeana, Ministerul Mediului si Padurilor a dispus, in perioada iunie-august 2012, o serie de controale pentru verificarea modului in care sunt respectate reglementarile in vigoare in cazul microhidrocentralelor din judetul Arges.

Rovana Plumb, ministrul mediului si padurilor, a declarat:

"Din 2011 a existat suspiciunea, atat in Romania, cat si la Bruxelles, ca aceste microhidrocentrale nu se construiesc in deplina respectare a legii. Dupa ce am primit solicitarea de informatii de la Comisia Europeana, am cerut mai multe controale pe teren. In urma acestor controale au fost dispuse masuri care, daca nu vor fi luate pana la data de 16 septembrie, conform legii, va fi suspendata activitatea pentru sase luni."

In urma discutiilor dintre Ministerul Mediului si Institutiile de mediu s-a ajuns la concluzia ca este necesara refacerea studiului de impact asupra mediului.

Rovana Plumb a precizat:

"La revizuirea avizului de mediu trebuie tinut cont de toate modificarile care au intervenit in legislatia comunitara in ultimii ani. Un cuvant important trebuie sa il aiba custodele ariei protejate in cadrul careia se afla aceste investitii".

Ministrul Mediului si Padurilor a adaugat ca "sunt necesare proceduri clare care sa stea la baza realizarii studiilor de impact asupra mediului pentru constructia de microhidrocentrale astfel incat natura, care este principala noastra grija sa nu sufere, sa putem avea si energie regenerabila si sa nu mai avem solicitari de informatii de la Comisia Europeana, pentru ca niste actori politici din fosta guvernare nu si-au facut treaba".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional