Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Constructia pasajului Piata Sudului a obtinut finantare europeana

A.D. Investiţii /

Constructia pasajului Piata Sudului a obtinut finantare europeana

Primaria Municipiului Bucuresti a obtinut fonduri europene pentru construirea pasajului subteran de la Piata Sudului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 127 milioane lei, din care finantarea nerambursabila prin Programul Operational Regional este de 96 milioane lei. Acesta reprezinta cea mai mare investitie cu fonduri europene derulata la nivelul municipiului Bucuresti.

"Lucrarile vor demara cat de curand, suntem pregatiti tot, cu caietele de sarcini. In martie sper sa incepem", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Lucrarile prevad realizarea unui pasaj subteran in lungime de 356 m, cu cate doua benzi pe sens. Rampele de acces vor iesi spre Calea vacaresti respectiv strada Nitu Vasile. La acesta se adauga patru pasaje pietonale, cu o lungime cumulata de 274 m. Durata proiectului este de 26 de luni.

"Am stabilit un parteneriat strategic cu PMB pentru a rezolva problemele stringente ale Bucurestiului, din care face parte si actualul proiect. Am semnat de asemenea proiectul de finantare pentru Spitalul Victor Gomoiu", a precizat Eduard Hellvig, ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Pana in prezent PMB a depus spre finantare prin POR 8 proiecte, dintre care au fost contractate 5, cu o valoare totala de 75 milioane de lei. In prezent se afla in analiza tehnica proiectul vizand reabilitarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Foisor, a adaugat ministrul dezvoltarii.

Primarul general a mai precizat ca unul dintre proiectele pe care ar vrea sa le inceapa tot cu fonduri europene este construirea fazei a doua a statiei de epurare a apelor de la Glina, in valoare de 270 milioane de euro. Proiectul asteapta acceptul Comisiei Europene.

Proiectul pasajului de la Piata Sudului inchide primul inel de circulatie al Capitalei, din care mai fac parte sistemul de bulevarde Mihai Bravu - Stefan cel Mare - Iancu de Hunedoara, Soseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Soseaua Grozavesti, Soseaua Panduri, Tudor Vladimirescu, Soseaua Viilor, Soseaua Oltenitei, Calea Vacaresti si Pasajul suprateran Mihai Bravu, aflat in constructie.

Municipaltiatea continua in paralel lucrarile la Pasajul Mihai Bravu, care au intarziat pe de o parte datorita necesitatii de a devia retelele de utilitati si datorita blocarii proiectului timp de 6 luni de catre Prefectura Bucuresti. "Speram ca pana la inceperea lucrarilor la Pasajul Piata Sudului sa dam drumul cel putin pe un sens la pasajul Mihai Bravu", precizeaza primarul general.

In situatia in care constructorul (n.r. Romstrade) nu va indeplini conditiile stabilite de primarie, ar putea fi reziliat contractul, a precizat domnul Oprescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional