Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Constructori pentru PNDI sunt greu de gasit

A.D. Investiţii /

In cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), Ministerul Dezvoltarii a contractat pana acum 5 pachete de lucrari pentru reabilitarea drumurilor de interes judetean si local. Pachetele includ aproximativ 2.200 km de drumuri, iar valoarea lucrarilor este de 2,89 miliarde de lei. Problema rezida in faptul ca "nu sunt atat de multi constructori mari care sa poata finanta proiectele din banii lor", a afirmat Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Domnia sa a adaugat ca au existat cazuri in care constructori care au castigat licitatiile au renuntat la lucrari deoarece nu au gasit finantare. Astfel, a trebuit sa fie reluate licitatiile pentru pachetele in cauza.

Pana in prezent au fost emise ordine de incepere a lucrarilor pentru trei pachete.

Autoritatile locale au depus pentru PNDI peste 3.500 de solicitari de finantare pentru drumuri, dintre care 2.850 au fost avizate de comisia tehnico-economica, fiind aplicate standarde de cost.

In total prin PNDI ar trebui reabilitati 10.000 km de drumuri. Programul reprezinta o alternativa de finantare a proiectelor pentru care nu au mai fost disponibile fonduri europene prin Axa 2 a Programului Operational Regional sau Masura 3.2.2 din Programul National de Dezvoltare Rurala.

Prin PNDI, mai sunt incluse la MDRT in jur de 2.700 obiective vizand reabilitarea retelelor de apa, precum si 600 de obiective vizand construirea de crese si gradinite. Lucrarile urmeaza sa inceapa la primavara, a anuntat doamna Udrea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional