Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Contractul de management al deseurilor din Iasi urmeaza sa fie semnat

I.D. Investiţii /

Contractul de management al deseurilor din Iasi urmeaza sa fie semnat

Consiliul Judetean Iasi urmeaza sa semneze contractul de finantare al sistemului management integrat al deseurilor in Judetul Iasi.

Aplicatia de finantare impreuna cu documentele suport au fost finalizate, iar Ministerul Mediului si Padurilor a constatat conformitatea acesteia cu cerintele europene. Aceasta aplicatia a transmisa la inceputul acestei luni spre aprobare Comisiei Europene.

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat:

"Speram ca pana la sarbatorile de Craciun sa semnam contractul de finantare cu Ministerul Mediului si Padurilor, institutia care gestioneaza Programul Operational Sectorial - Mediu 2007-2013. Valoarea totala a proiectului este de aproape 70 milioane euro, din care circa 50 milioane euro reprezinta finantarea nerambursabila. Contributia Judetului Iasi de 19,3 milioane euro va fi asigurata de Consiliul Judetean Iasi, beneficiarul proiectului, din care aproape 12 milioane euro reprezinta TVA recuperabila de la bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului este de 34 de luni".

Prin acest proiect se vor realiza:

- statii de transfer la Baltati si Ruginoasa;

- statie de sortare noua la Ruginoasa si finalizarea statiei existente si construirea unei statii noi in Tutora;

- o statie de compostare la Tutora;

- o statie de tratare mecano-biologica la Tutora;

- construirea subcompartimentului 3 al depozitului ecologic Tutora;

- achizitionare pubele si containere pentru colectarea deseurilor in judetul Iasi, vehicule de lung curier pentru transportarea deseurilor la facilitati.

Proiectul a fost demarat in 2008. In cadrul proiectului au fost finalizate documentatiile de atribuire pentru toate cele noua contracte de achizitie publica (patru contracte de lucrari, un contract de furnizare echipamente de colectare si transfer, patru contracte servicii de asistenta tehnica si audit financiar). Pentru sapte dintre acestea se vor lansa procedurile de achizitie publica in cursul acestei luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional