Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Contractul pentru finantarea tronsonului Universitate-Pantelimon a fost semnat

I.D. Investiţii /

Contractul pentru finantarea tronsonului Universitate-Pantelimon a fost semnat

Contractului de finantare prin Banca Europeana de Investitii (BEI) a tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon, in valoare de 465 de milioane de euro, a fost semnat vineri, 16 decembrie 2011.

Suma va asigura cheltuielile si pentru realizarea depoului Pantelimon, dar si pentru achizitionarea a 30 de trenuri noi de metrou.

Tronsonul Universitate - Pantelimon va avea o lungime de 7,4 km si va cuprinde 12 statii de metrou. Valoarea totala a proiectului este de 1,29 miliarde Euro din care 465 milioane Euro credit BEI si 827 milioane euro de la Bugetul de stat.

"Suntem la al cincilea contract de finantare BEI pentru modernizarea metroului bucuretean, precedentele patru avand o valoare totala de aproximativ 650 mil.euro. Cu memorandumul de astazi vom ajunge la 1,1 miliarde euro fonduri BEI pentru modernizarea si extinderea retelei de metrou din Bucuresti. [...] estimam ca anul viitor vor incepe lucrarile de la Eroilor spre Piata Iancului cu o durata de patru ani, iar in 2014 vor demara si lucrarile de la Piata Iancului la Pantelimon cu aceeasi durata de executie", a declarat Anca Boagiu, ministrul transporturilor si infrastructurii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional