Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Corectii financiare pentru Primaria Ramnicu Valcea

I.D. Investiţii /

O corectie financiara de peste sapte milioane lei va fi aplicata Primariei Ramnicu Valcea pentru rereguli constatate in derularea a doua proiecte finanatate din fonduri europene.

Investitiile in cauza vizeaza reabilitarea si modernizarea cladirii Colegiului National Alexandru Lahovari si constructia unui pasaj denivelat suprateran pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

In cazul proiectului de reabilitare a cladirii colegiului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) reclama faptul ca la atribuirea contractului de executie incheiat cu Conexvil, Primaria a acordat un avans executantului fara ca toti participantii la selectie sa fie instiintati anterior de posibilitatea acestei facilitati. Acest fapt a fost privit de organismul de control ca o posibila favorizare a firmei castigatoare. Corectia stabilita de MDRT in cadrul acestui contract a fost de 981.900 lei fara TVA.

In cazul proiectului pasajului denivelat de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, aspectele reclamate de Biroul de Verificare Financiara POR din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia se refera la:

- nerespectarea termenului legal dintre data transmiterii anuntului de participare spre publicare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - JOUE (14.09.2011) si data limita de depunere a ofertelor (27.10.2011);

- faptul ca anuntul de participare nu contine toate criteriile de calificare si selectie prevazute in fisa de date, iar nota justificativa privind stabilirea criteriilor de calificare si selectie nu contine toate criteriile prevazute in anuntul de participare si in fisa de date;

- faptul ca unele certificari solicitate participantilor au fost considerate discriminatorii.

Corectia financiara impusa de organismul de control este de 25% din valoarea contractului, respectiv de 6,1 milioane lei (fara TVA).

Departamentele de specialitate din cadrul Primariei Ramnicu Valcea sunt in curs de intocmire a unei contestatii la aceste concluzii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional