Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Corelarea proiectelor de investitii este una dintre problemele semnalate de constructorii clujeni

I.D. Investiţii /

O intalnire intre reprezentantii Consiliului Judetean Cluj si 20 dintre cele mai mari firme de constructii din judet a fost organizata marti, 19 februarie 2013.

Referitor de cele discutate, Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat:

"Intalnirea de astazi cu societatile de constructii s-a dovedit a fi extrem de utila intrucat ne-a permis sa intelegem cu exactitate problemele cu care se confrunta acesti agenti economici si sa concepem posibile solutii pentru sprijinirea lor. De altfel, preocuparea noastra se indreapta spre toti actorii importanti implicati in dezvoltarea judetului intrucat nu putem concepe o dezvoltarea sustenabila a Clujului decat in cadrul unei relatii de parteneriat cu acestia."

Una dintre cele mai importante probleme semnalate de constructori s-a referit la necesitatea asigurarii unui anumit grad de predictibilitate in ceea ce priveste marile proiecte de investitii in infrastructura pe care autoritatile intentioneaza sa le realizeze in viitor.

Totodata, ca o conditie esentiala a normalitatii in acest sector vital al economiei, s-a subliniat necesitatea implementarii unor proceduri cat mai transparente in domeniu. Presedintele Consiliului Judetean a promis o transparenta totala.

In acelasi timp, un aspect esential, cu care presedintele Consiliului Judetean s-a declarat intru-totul de acord, s-a referit la necesitatea utilizarii unei abordari integrate in procesul de planificare si implementare a marilor investitii. Este necesara corelarea proiectelor de investitii derulate de catre autoritati sau institutii diferite.

In ceea ce priveste problema neonorarii la timp de catre unele autoritati locale sau centrale a obligatiilor contractuale care le revin in relatia cu societatile private presedintele Consiliului Judetean a subliniat necesitatea rezolvarii acestei probleme.

O solicitare impartasita de catre marea majoritate a societatilor prezente s-a referit la oportunitatea ca, in executia marilor proiecte de investitii ale judetului, finantate din surse publice sau private, sa fie implicate cu precadere societati clujene. Presedintele Consiliului Judetean Cluj a precizat ca sustine orice actiune intreprinsa in acest domeniu, cu conditia ca in acest fel sa nu incalce in vreun fel legislatia nationala sau cea europeana referitoare la libera competitie si concurenta loiala.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional