Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Crestere importanta a volumului lucrarilor de constructii

I.D. Piaţa Imobiliară /

Crestere importanta a volumului lucrarilor de constructii

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 21,8%, in luna mai 2012 fata de luna precedenta, arata un comunicat al Institutului National de Statistica.

Sporirea volumului ,ca serie bruta, s-a evidentiat cel mai bine pe segmentul de reparatii capitale unde a inregistrat o crestere de +30,0%. Totodata, cresteri importante au fost remarcate la lucrarile de intretinere si reparatii curente, +21,4% si la lucrarile de constructii noi, +20,4%.

Pe obiecte de constructii, ca serie bruta, cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul de cladiri rezidentiale, +36,3%, urmate de constructiile ingineresti cu +24,8% si de cladirile nerezidentiale cu +8,0%.

Totusi, luand in considerare volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2012, comparativ cu luna aprilie 2012, cresterea inregistrata a fost doar de 5,0%.

Pe elemente de structura, ca serie ajustata, s-au inregistrat cresteri astfel: la lucrarile de reparatii capitale +10,1%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente +8,6% si la lucrarile de constructii noi +5,6%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 25,7%, respectiv cu 5,7%. Volumul lucrarilor de constructii la cladirile nerezidentiale a scazut cu 3,6%.

Scadere la lucrarile de reparatii capitale in primele cinci luni din 2012 fata de anul aceeasi perioada a anului trecut

In perioada 1 ianuarie-31 mai 2012, comparativ cu perioada 1 ianuarie- 31 mai 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut cu 10,8%.

Pe elemente de structura, ca serie bruta, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 24,3%. Cu toate acestea s-au inregistrat scaderi de -13,9% la lucrarile de reparatii capitale si de -9,8% la lucrarile de intretinere si reparatii curente.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 10%, respectiv cu 1,3%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 23,4%.

In perioada 1 ianuarie-31 mai 2012, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 9,4%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+26,7%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 17,7%, respectiv cu 6,2%.

Pe obiecte de constructii ca serie ajustata s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 16,4%, respectiv cu 0,1%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 22,0%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional