Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Crestere pe segmentul rezidential de lux

I.D. Piaţa Imobiliară /

 Raluca Plavita, Senior Residential Consultant, DTZ Echinox

Raluca Plavita, Senior Residential Consultant, DTZ Echinox

Inchirierile pe segmentul rezidential de lux, intermediate de consultantul Imobiliar DTZ Echinox, au inregistrat in primele cinci luni ale anului o crestere de 100% fata de acelasi interval al anului 2011. In perioada ianuarie-mai 2012 DTZ a incheiat tranzactii de inchiriere pe segmentul rezidential de lux a caror valoare cumulata depaseste 500.000 de euro anual.

Beneficiarii resedintelor au fost ambasadori, inalti diplomati, presedinti si vicepresedinti de banci si companii multinationale, acestia optand pentru penthouse-uri cu 3-4 dormitoare, situate in zona de nord a capitalei. Bugetele pentru inchirierea unor astfel de proprietati de top incep de la 4.000 de euro lunar si pot ajunge pana la 10.000-12.000 de euro in cazul apartamentelor tip penthouse si pana la 20.000 de euro pentru vile.

Ambasadele, bancile si marile companii multinationale sunt cei mai activi clienti pe nisa inchirierilor rezidentiale de lux. In cazul ambasadelor, procesul de ofertare si de selectie este cel mai indelungat si formalizat, ajungand uneori la aproape doi ani.

"Pentru relocarea unui ambasador am lucrat un an si opt luni. Resedinta se afla de peste 30 ani intr-o vila, iar relocarea intr-un penthouse a necesitat indelungi discutii, multiple comisii oficiale, modificari ale aspectelor de securitate si ale specificatiilor tehnice. Penthouse-ul pe care l-au ales are 450 mp utili si 400 mp de terase.", potrivit doamnei Raluca Plavita, Senior Residential Consultant, DTZ Echinox.

In cazul diplomatilor si al expatilor din linia a doua, bugetele pentru resedinte se situeaza intre 3.000 si 6.000 de euro, acestia vizand de regula apartamente cu 2-3 dormitoare, nemobilate. Oferta se regaseste cel mai adesea in zone precum Dorobanti, Kiseleff, Herastrau, Nordului.

Piata rezidentiala din Bucuresti ofera astazi un numar relativ limitat de resedinte de top - locatie, suprafete, finisaje si facilitati de exceptie - mai ales atunci cand este vorba despre vile. Recent s-a remarcat o tendinta in randul inaltilor diplomati de a se orienta dinspre clasicele vile catre penthouse-uri moderne.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional