Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Criza a redus si cu 80% preturile terenurilor din Bucuresti

A.D. Piaţa Imobiliară /

Criza a redus si cu 80% preturile terenurilor din Bucuresti

In patru ani de criza economica, preturile terenurilor din Bucursti s-au redus in medie cu 48% pana la 77%. Cele mai mari diferente de pret au fost inregistrate pentru proprietatile aflate in apropierea Centurii de Vest si de Sud a Capitalei. In aceste zone, metrul patrat s-a ieftinit cu 77%, respectiv 75%, comparativ cu anul 2008, potrivit unui studiu realizat de portalul Imopedia.ro.

Scaderi semnificative de pret s-au inregistrat si in alte zone ale Bucurestiului. Astfel, in cartierul Bucurestii Noi pretul terenului s-a injumatatit fata de 2008. In zona Centurii de Nord terenul s-a ieftinit cu pana la 65%, iar pentru terenurile din zona Soselei Alexandriei se plateste anul acesta cu 69% mai putin decat acum patru ani.

Pentru loturile de teren situate in primul plan in zona Prelungirea Ghencea, pretul a coborat in ultimii patru ani, in medie, cu 63% si cu aproximativ 55% in Giurgiului. In zona Pantelimon si Oltenitei, sunt scoate acum la vanzare terenuri la valori cu 54% mai mici decat în 2008.

La marginea Bucurestiului, in Popesti Leordeni, a fost inregistrata o scadere a pretului loturilor situate in prim-plan cu pana la 63% fata de 2008, iar pentru cele din Domnesti, datele arată o ieftinire de pana la 69%.

Ieftiniri mult mai mari se observa in cazul terenurilor extravilane din afara Capitalei unde pretul a scazut si cu 94%, conform aceleiasi surse.

"Terenurile intravilane sunt cele mai cautate in aceasta perioada. Cei mai multi dintre cei care le cumpara sunt utilizatori finali care urmaresc ridicarea unei constructii la scurt timp de la achizitie. Terenurile extravilane raman insa pariul momentului, ele fiind o adevarata oportunitate pentru cei dispusi sa investeasca in ele, deoarece acest segment de piata a inregistrat scaderi de pret extrem de mari", a precizat Razvan Muntean, general manager Imopedia.ro.

In prezent, potrivit datelor furnizate de portalul imobiliar, cumparatorii prefera terenuri cu suprafete cuprinse intre 250 si 500 mp, avand un pret ce variaza intre 15.000 si 50.000 euro. Se cauta, in general, loturile situate in intravilan, in primul plan, potrivite pentru construirea unei locuinte unifamiliale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional