Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Darian DRS: Preţurile terenurilor din Bucureşti scad

Piaţa Imobiliară /

În provincie apar primele creşteri

Preţurile terenurilor au scăzut, la nivel naţional, cu 18% în semestrul I din 2011 comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce comparativ cu semestrul II din 2010 scăderea a fost de aproximativ 7%, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă Darian DRS.

În ceea ce priveşte Bucureştiul, preţurile au scăzut cu aproximativ 15% în semestrul I din 2011 comparativ cu semestrul I din 2010, şi res-pectiv cu 5% comparativ cu semes-trul II din 2010. Terenurile din zona ultracentrală a Capitalei se tranzacţionează la preţuri cuprinse între 1.200 şi 1.700 de euro/mp, preţuri constante comparativ cu semestrul al doilea al anului trecut, în timp ce în zonele mărginaşe preţurile au fost cuprinse între 30 şi 120 de euro/mp, o scădere, în medie, de aproximativ 17% în primul semestru din acest an faţă de ultimele şase luni din 2010.

"De remarcat este faptul că există oraşe în care creşterea pe acest segment a început deja. Este vorba de Târgu Mureş pentru care, deşi comparativ cu semestrul I din 2010 s-a înregistrat o scădere de aproximativ 12%, în ultimele şase luni preţurile au crescut cu aproximativ 6%. Acolo, preţurile pleacă de la 10 euro/mp în zonele periferice şi pot ajunge la circa 400 euro/mp în centru. La fel şi în Miercurea Ciuc, dacă raportat la 12 luni preţurile au rămas relativ neschimbate, pentru ultimele şase luni s-a înregistrat o creştere de 6%", a spus Adrian Crivii, pre-şedin-tele Darian.

O situaţie similară s-a înregistrat şi la Galaţi, unde comparativ cu semestrul I din 2010 scăderea a fost de 3%, în timp ce comparativ cu semes-trul II 2010 s-a înregistrat creştere de aproximativ 8%. La Cluj Napoca, deşi comparativ cu semestrul I din 2010 scăderea a fost de aproximativ 11%, în primul semestru al acestui an se constată că preţurile au rămas relativ neschimbate.

Darian, o companie cu capital integral românesc care activează în sfera consultanţei pentru evaluare, a înregistrat, în 2010, o cifră de afaceri de 11 milioane de lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional