Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Dedeman cumpără de la GTC un teren de 3,2 hectare în Galaţi

Piaţa Imobiliară /

Compania Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a cumpărat un teren de 3,2 hectare în Galaţi de la dezvoltatorul GTC, care intenţiona să contruiască pe acesta un mall. Tranzacţia a fost încheiată în luna decembrie a anului trecut, fiind intermediată de compania de consultanţă imobiliară The Advisers/ Knight Frank.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie cu terenuri pentru Dedeman în care este implicată The Advisers/Knight Frank, prima fiind încheiată în 2011 pentru un teren în Drobeta-Turnu Severin.

"Tranzacţia confirmă faptul că segmentul de retail rămâne activ, de interes în special pentru dezvoltările de tip < big box >. Cu toate provocările sale, perioada pe care o parcurgem oferă oportunităţi foarte bune, dacă se realizează o analiză atentă a dezvoltării. Oraşul Galaţi are un mare potenţial de dezvoltare pe segmentul comercial. Este cel de-al cincilea mare oraş din România - cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori- şi nu beneficiază de un centru comercial de mari dimensiuni", a declarat, într-un comunicat, Cătălin Prichici, senior consultant în cadrul agenţiei.

Terenul este localizat în zona de vest a oraşului, pe strada Prelungirea Brăilei, în apropierea şoselei de centură, şi îndeplineşte toate exigentele dezvoltării unui proiect de tip DIY (bricolaj), apreciază sursa citată de Mediafax.

GTC a anunţat în cursul anului trecut că vrea să vândă terenul de 32.000 mp din Galaţi, pe care intenţiona să dezvolte un centru comercial Galleria, iar ulterior compania a decis şi vânzarea mallurilor Galleria din Piatra Neamţ, Suceava şi Buzău. GTC mai deţine în România complexul de birouri City Gate şi mall-ul Galleria din Arad. Oraşul Galaţi a fost în atenţia investitorilor imobiliari anul trecut, în condiţiile în care şi fondul sud-african de investiţii NEPI a cumpărat un teren de 12,7 hectare de la o firmă locală. Fondul intenţionează să dezvolte un centru de retail. Dedeman are o reţea naţională de 30 de magazine şi afaceri estimate la peste 500 de milioane de euro în 2012.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional