Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Descoperiri arheologice pe traseul autostrazii Orastie-Sibiu

I.D. Investiţii /

Un depozit de piese de bronz si fier datand din epoca fierului a fost descoperit cu ocazia lucrarilor de cercetare arheologica preventiva pe traseul autostrazii Orastie - Sibiu, lot 1, anunta Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Este vorba despre peste 200 de obiecte de bronz si fier (podoabe, arme si piese de harnasament), depuse intr-un vas ceramic, descoperit in cadrul unei asezari stravechi situata pe raza administrativa a comunii Salistea, sat Tartaria, judetul Alba. Lucrarile de construire a viitoarei autostrazi afecteaza partial zona sudica a acestei asezari, prilejuind astfel o cercetare arheologica de amploare intr-o portiune a acesteia.

Potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, investigatiile arheologice vor fi incheiate in termenul prevazut contractual, permitand desfasurarea lucrarilor de construire a autostrazii fara a genera intarzieri.

In toamna anului 2011, pe tronsonul Orastie-Sibiu lucrarile de diagnostic arheologic au indicat existenta a 11 situri, iar incepand cu jumatatea lunii martie 2012 au demarat cercetarile in 6 dintre acestea, fiind identificate vestigii arheologice datand din perioada preistorica (neolitic, epoca bronzului si epoca fierului), epoca romana si perioada medievala. Beneficiarul lucrarilor este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., fondurile necesare cercetarii si logistica aferente fiind asigurate - in cadru contractual - de catre firma Strabag S.R.L.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional