Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Desi nefinalizat, centrul Coresi este pre-certificat BREEAM

I.D. Investiţii /

Coresi Shopping Center

Coresi Shopping Center

Centrul comercial Coresi dezvoltat la Brasov a obtinut pre-certificarea BREEAM, devenind primul centru din tara care beneficiaza de aceasta recunoastere.

Coresi Shopping Center se afla inca in faza de constructie, dezvoltatorul invesititiei fiind Immochan, divizia imobiliara a retailerului Auchan.

BREEAM este o metodologie de certificare internationala pentru dezvoltarea durabila cu cea mai mare si indelungata experienta. Aceasta metodologie evalueaza cladirile pentru contributia si protectia pe care acestea o aduc mediului, printr-un sistem de credite structurat in cinci categorii de certificare: Satisfacator, Bine, Foarte bine, Excelent si Remarcabil. Acest sistem analizeaza eficienta energetica si managementul proiectului, materialele folosite, tratarea deseurilor, transportul, ecologia zonei, eficienta utilizarii apei si poluarea.

Conform standardelor BREEAM Europe Commercial 2009, Coresi a fost evaluat la nivelul "Very Good". Pentru obtinerea pre-certificarii s-a avut in vedere in primul rand impactul proiectului asupra mediului si reutilizarea urbana a terenului, Coresi fiind construit pe fosta platforma industriala Tractorul.

Eficienta energetica va fi asigurata de izolatia si instalatiile inovante aduse proiectului. Lumina naturala, reutilizarea apelor, ambientul prietenos si crearea unei cladiri cu consum redus vor oferi clientilor si chiriasilor confortul si bunastarea de care au nevoie.

Deschiderea Coresi Shopping Center este programata pentru sfarsitul anului 2013.

Designul sau a fost conceput de societatea de arhitectura Sua Kay din Portugalia in parteneriat cu societatea locala Alter Ego.

Centrul comercial va avea o suprafata de 55.000 mp. Proiectul va cuprinde un hipermarket Auchan de 16.000 mp - cel mai mare din Transilvania - un centru commercial de 25.000 mp inchiriabili si o parcare cu 3.000 de locuri. Grupul Auchan va investi 55-60 milioane euro in dezvoltarea mall-ului din Brasov.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional