Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Dezvoltatorul imobiliar Immoeast vrea să-şi vândă activele din România

Ana Zidaru Piaţa Imobiliară /

Immoeast AG, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Austria, vrea să-şi vândă activele din România şi se gândeşte să înstrăineze şi un mall din Moscova, pentru a-şi reduce dependenţa de aceste pieţe. Eduard Zehetner, directorul executiv al Immoeast AG, a declarat, citat de Bloomberg: "Am investit prea mult în România şi centrele comerciale din Moscova. Nu suntem forţaţi să vindem, dar o facem pentru a ne res­tructura portofoliul".

Potrivit unui raport al companiei, citat de Bloomberg, piaţa imobiliară din România, unde Immoeast a făcut cele mai mari investiţii din Europa Centrală şi de Est, a fost mai puternic afectată de criza financiară decât orice alt stat din regiune.

La 30 aprilie 2009, Immoeast deţinea, în România, 72 de proprietăţi şi active ce totalizau 750 milioane de euro, respectiv aproximativ 13% din activele companiei. Immoeast dezvoltă trei mall-uri cu o suprafaţă de 114.500 metri pătraţi, care vor fi inaugurate în 2010, mai informează Bloomberg.

Gernot Jany, analist în cadrul Erste Group Bank AG Viena, apreciază că protofoliul dezvoltatorului austriac în România este relativ mare ca pondere în totalul activelor. Gernot Jany recomandă investitorilor de la bursa vieneză să cumpere acţiunile Immoeast şi arată că este posibil ca societatea să primescă oferte atractive pentru proprietăţile pe care le deţine în România, care să-i îmbunătăţească lichidităţile şi să reinvestească banii în plasamente imobiliare mai atractive.

Immoeast a anunţat pierderi în creştere pentru primele nouă luni ale exerciţiului fiscal 2008/2009, pe măsură ce valoarea activelor sale a scăzut cu 1,14 miliarde euro.

cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional