Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Din mai se lucreaza la conducta Iasi-Ungheni

I.D. Investiţii /

Lucrarile la conducta de gaz Iasi-Ungheni vor demara in luna mai a acestui an, a declarat Constantin Nita, ministru delegat pentru energie in cadrul intalnirii cu Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei la Bucuresti. Investitia urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei dezvoltarea interconexiunilor retelelor de gaze si electricitate reprezinta un element cheie in atingerea securitatii energetice la nivel regional.

In cadrul intalnirii, ambasadorul, Marek Szczygiel, a facut o prezentare a proiectului polonez, cu impact regional, care vizeaza dezvoltarea terminalului pentru gaze lichefiate. Finalizarea acestui proiect va contribui la cresterea gradului de independenta energetica a Poloniei, urmand sa fie interconectat la o retea de transport care sa asigure distributia catre tarile Europei Centrale si de Est.

Constantin Nita, Ministrul delegat pentru Energie, a declarat:

,,Polonia reprezinta o tara de referinta pentru Romania din punct de vedere al valorificarii oportunitatilor economice. Faptul ca sunt avansati in procesul de elaborare a legislatiei privind sectorul de petrol si gaze, poate fi un element ajutator pentru Romania in contextul in care mizam pe valorificarea la capacitate maxima a potentialului acestor doua resurse pe termen mediu si lung. In plus, este vital sa dezvoltam parteneriate puternice la nivel regional, care sa contribuie la o exprimare unitara in Uniunea Europeana."

Ambele parti si-au reafirmat sprijinul pentru dezvoltarea proiectului Nabucco ca parte importanta a procesului de diversificare a surselor de aprovizionare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional