Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DMI: România devine neatractivă pentru unii dezvoltatori imobiliari

C.P. Piaţa Imobiliară /

Scăderea drastică a ritmului vânzărilor la apartamentele din ansamblurile rezidenţiale noi a determinat mulţi dezvoltatori imobiliari să-şi amâne sau chiar să-şi anuleze proiectele începute, se arată într-un comunicat al companiei DM International. Recent, fonduri de investiţii precum NBGI Private Equity sau Azora Europe au anunţat că se reorientează spre pieţe precum Polonia şi Cehia, amânând pentru cel puţin un an dezvoltarea oricăror proiecte în România.

Pentru cei nefamiliarizaţi, piaţa din România pare una instabilă, iar situaţia politică incoerentă îi sperie şi preferă să investească în ţări mai transparente din acest punct de vedere. Alţii au vrut profituri rapide şi mari, dar nu au avut niciodată în plan să rămână aici. Dezvoltatorii maturi cred că este atât o situaţie absolut normală, cât şi un semn bun pentru maturizarea pieţei. Astfel s-a produs un triaj benefic, doar dezvoltatorii imobiliari puternici vor rămâne pe piaţă.

"Avem proiecte viitoare de anvergură pentru România. Ne aşteptăm să plece mulţi investitori, se vor mai prăbuşi proiecte, dar situaţia se va redresa. România este o piaţă puternică şi stabilă. Dezvoltatorii care înţeleg nevoile de finanţare şi de confort ale românilor vor reuşi. Ciclicitatea pieţei imobiliare nu este nimic nemaiîntâlnit pe alte pieţe cu tradiţie. După tot acest tumult al pieţei imobiliare, vor rămâne doar dezvoltatorii serioşi, experimentaţi, care ştiu cum să gestioneze situaţiile de criză", apreciază Asher Lax, director de marketing şi vânzări în cadrul Adama Holding.

În momentul de faţă, grupul Adama are în plan terminarea a nouă ansambluri rezidenţiale situate atât în Bucureşti, cât şi în oraşe precum Bacău, Iaşi, Ploieşti sau Braşov. Acestea, reunite sub brandul Evocasa, vor cuprinde mii de locuinţe complet adaptate cerinţelor pieţei româneşti.

Cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional