Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Doua artere importante din Sibiu urmeaza sa fie reabilitate

I.D. Investiţii /

Doua artere importante din Sibiu urmeaza sa fie reabilitate

Procedura de achizitie pentru contractarea lucrarilor de reabilitare a strazii Calea Cisnadiei din Sibiu a fost lansata vineri, 1 iunie.

Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru refacerea strazii de 1,24 km este de 12 milioane de lei, investitia fiind finantata printr-un imprumut contractat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Lucrarile prevazute includ reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, crearea de locuri de parcare si amenajarea de zone verzi. In cadrul aceluiasi contract vor fi refacute si retelele de apa si canalizare. Durata executiei lucrarilor va fi de 12 luni, cu o perioada de garantie pentru lucrari de 4 ani.

Firmele pot depune oferte in cadrul procedurii pana in data de 17 iulie. Pentru a se califica in procedura, firma sau asocierea care depune oferta trebuie sa cumuleze o serie de conditii cu privire la activitatea desfasurata. Printre acestea se numara o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro, resursele financiare ale firmei trebuie sa fie de cel putin 600.000 de euro iar experienta in astfel de lucrari trebuie sa fie de cel putin 5 ani. Garantia de participare la licitatie este de 10.000 euro.

Trei oferte au fost depuse pentru reabilitarea strazii Calea Poplacii

De asemenea, Primaria Sibiu a deschis, la data de 6 iunie, ofertele depuse pentru reabilitarea unei alte artere importante din oras, Calea Poplacii. Procedura a demarat in data de 18 aprilie 2012, iar pana la data limita au fost depuse trei oferte.

Valoarea indicatorilor tehnico-economici este de peste 10 milioane de lei, strada avand o lungime de aproximativ 1,7 km.

Lucrarile pentru care s-a depus oferta includ modernizarea retelelor de apa si canalizare, reabilitarea carosabilului si a trotuarelor si amenajarea de locuri de parcare si zone verzi.

Ofertele au intrat in procesul de evaluare, firma castigatoare urmand sa fie anuntata la sfarsitul acestei proceduri.

Aceasta investitie va fi finantata de asemenea prin imprumutul acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

"Cele doua investitii care acum parcurg procedurile de achizitii sunt extrem de importante pentru Sibiu, atat prin lungimea arterelor, cat si pentru faptul ca acestea reprezinta caile de acces in doua cartiere mari: Hipodrom si respectiv Valea Aurie" a declarat Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional