Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Doua scuturi sunt gata sa demareze lucrarile la statia de metrou Academia Militara

I.D. Investiţii /

Doua scuturi sunt gata sa demareze lucrarile la statia de metrou Academia Militara

Cele doua scuturi de sapat tuneluri pentru metrou, Tunnel Boring Machine (TBM), care vor fi puse in functiune pe santierul viitoarei statii de metrou Academia Militara au primit, vineri 6 iulie, binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane, inainte de a incepe lucrarile.

Statia face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 de metrou. Cu o lungime totala de cca 6 kilometri, tronsonul va avea 10 statii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Executantul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este asocierea Asocierea AstaldI (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania), valoarea contractului de lucrari ridicandu-se la suma de 918,94 milioane lei fara TVA.

TBM-urile vor executa tunelele de metrou in paralel, pe baza unei tehnologii de tunelare bazata pe escavarea pamantului prin presiune. Aceasta permite lucrul in toate tipurile de soluri, mentinand neafectat nivelul de siguranta chiar si in cele mai dificile dintre acestea. Tunelul Canalului Manecii (un tunel de 38 de km sapat sub mare), tronsoane din metroul londonez si mare parte din tunelurile de metrou construite in ultimii 20 de ani la nivel mondial au fost realizate cu ajutorul acestei tehnologii.

Totodata, la data de 6 iulie a fost inaugurat Punctul de Informare Magistrala 5, menit să asigure un dialogul cu locuitorii Capitalei. Punctul de informare dedicat Magistralei 5 este situat vis-a-vis de Parcul Drumul Taberei, in vecinatatea Pietei Drumul Taberei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional