Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Drumurile din zona punctului de frontiera Giurgiu-Ruse vor fi reabilitate

I.D. Investiţii /

Drumurile din zona punctului de frontiera Giurgiu-Ruse vor fi reabilitate

Contractul de finantare al "Imbunatatirea accesibilitatii in Euroregiunea Ruse-Giurgiu prin conectarea la coridorul Pan-European de transport nr.9", a fost semnat vineri 13 iulie intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria.

Investitia este finantata in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 si are o valoarea totala de 6,8 milioane de euro, din care 5,7 milioane de euro sunt asigurati prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR).

"Astazi semnam un contract important de infrastructura rutiera, dar sa nu uitam ca incepe o noua perioada de programare si, tocmai de aceea, va trebui sa asezam pe noi baze viitorul program de cooperare transfrontaliera, in acord cu prioritatile Strategiei Dunarii. In viitor, va trebui sa completam infrastructura dezvoltata in comun cu investitii in infrastructura portuara, pentru ca Dunarea are un potential de dezvoltare semnificativ, atat in ceea ce priveste transportul si turismul, cat si in ceea ce priveste alte arii ale dezvoltarii regionale", a declarat Marcel Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea unor sectiuni ale bulevardului Tutrakan din Ruse si ale drumului de legatura dintre centrul municipiului Giurgiu si punctul de trecere frontiera Giurgiu-Ruse, in scopul facilitarii accesibilitatii la singurul pod existent pe cursul inferior al Dunarii. In plus, va fi creat un sistem comun de colectare a datelor si de supraveghere video a traficului din zona vizata. Rapoartele de sistem vor fi disponibile pe internet pentru partile interesate (soferi, companii, institutii etc.).

Parteneriatul proiectului este format din Municipalitatea Ruse si Primaria Municipiului Giurgiu pe o perioada de 30 de luni.

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 face parte din programele finantate in cadrul Obiectivului de Cooperare Teritoriala Europeana de Uniunea Europeana si este cofinantat de guvernele Romaniei si al Bulgariei. Bugetul total al Programului este de 262 milioane de euro, din care 217,82 milioane de euro reprezinta fonduri FEDR.

Pana in prezent, au fost contractate 123 de proiecte, in valoare totala de 191,24 milioane de euro fonduri FEDR. Dintre acestea, 65 de proiecte (in valoare de 166,75 milioane de euro fonduri FEDR) se afla in implementare, 54 de proiecte (in valoare de 21,6 milioane de euro fonduri FEDR) au fost finalizate si patru proiecte (in valoare de 2,89 milioane de euro fonduri FEDR) au fost reziliate. Pana in prezent, beneficiarii au depus 477 de cereri de rambursare in valoare de 28,93 milioane de euro din fonduri FEDR.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional