Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DTZ: Apetit limitat pentru risc al investitorilor pe piaţa imobiliară

F. A. Piaţa Imobiliară /

Cel mai recent studiu publicat azi de către compania globală de consultanţă imobiliară DTZ, care măsoară impactul măsurilor de austeritate asupra pieţelor de birouri europene, a identificat un apetit limitat pentru risc al investitorilor, potrivit unui comunicat de presă. Studiul arată că valoarea proprietăţilor determină randamente anuale totale pe pieţele cele mai expuse cu 25% mai mari faţă de cele de pe pieţele cu expunere limitată.

Bogdan Sergentu, Head of Valuations and Consulting, DTZ Echinox, a declarat: "Expansiunea economică duce, în general, la niveluri mai ridicate ale ocupării forţei de muncă şi ale cererii pentru spaţii de birouri. România, cu una dintre cele mai mari creşteri ale PIB-ului prognozate pentru anul 2012 în Europa, ar putea experimenta o dezvoltare a acestui sector al pieţei imobiliare în perioada următoare. Cu toate acestea, având în vedere riscul ridicat de contaminare, precum şi relaţiile economice dintre România şi cele patru ţări identificate drept cele mai expuse la măsurile de austeritate (Grecia, Irlanda, Italia şi Portugalia), orice rezultat relevant este dificil de prezis şi are un grad ridicat de incertitudine."

Studiul "Impactul măsurilor de austeritate în Europa" clasifică ţările europene folosind trei criterii: datoria naţională, raportată la PIB, creşterea PIB şi procentul de scădere a locurilor de muncă din sectorul public (raportat la totalul angajaţilor). Grecia, Irlanda, Italia şi Portugalia corespund categoriei "celor mai expuse", îndeplinind două sau mai multe criterii. Cinci ţări, inclusiv Germania şi Marea Britanie care întrunesc un criteriu, sunt clasificate ca fiind "expuse marginal". Ţările care nu corespund niciunui criteriu fac parte din categoria celor "mai puţin expuse" şi sunt dominate de economii din afara zonei Euro, respectiv Ţările Nordice şi Europa Centrală şi de Est.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional