Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DTZ Property Times: 15,000 mp de spaţii logistice s-au închiriat în Bucureşti în T1 2010

F. A. Piaţa Imobiliară /

În primul trimestru din 2010, piaţa logistică din România a fost mai dinamică, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2009. Cererea a crescut, iar dezvoltatorii au devenit mai optimişti în ceea ce priveşte revenirea pieţei, în special în sectoarele industrial şi retail, potrivit unui comunicat DTZ Property Times remis redacţiei.

Cererea a fost orientată către spaţii medii, cu suprafaţa cuprinsă între 1,000 şi 3,000 mp, venind majoritar din partea companiilor de distribuţie. Sectoarele de retail şi logistică au rămas stabile, având, însă, potenţial de dezvoltare. Volumul total al suprafeţelor închiriate a atins valoarea de 15,000 mp în Bucureşti, fiind reprezentat prin numai câteva tranzacţii importante, cea mai mare însumând 6,000 mp.

În ceea ce priveşte noile dezvoltări şi achiziţia de terenuri, s-a observat un interes crescut al dezvoltatorilor şi al beneficiarilor finali de a identifica oportunităţile existente pe piaţă, pe fondul scăderii preţului terenurilor din ultimele 18 luni. Majoritatea cererilor au venit din partea companiilor industriale/logistice, care doresc să se dezvolte în România, vizând oraşe precum Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Cluj, Timişoara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional