Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DTZ Property Times anunţă că, pe partea de retail, scăderea nivelului chiriilor a continuat şi în T1 2010

F. A. Piaţa Imobiliară /

Volumul de spaţii moderne de retail i s-au adăugat 106,500 mp suprafaţă închiriabilă în T1 2010, ceea ce reprezintă o creştere cu 29% de la un trimestru la altul şi o creştere de 91%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La sfârşitul lunii martie 2010, volumul total de spaţii moderne de retail din România a atins valoarea de 1.34 milioane de mp, informează un comunicat remis redacţiei.

După o perioadă în care o parte din dezvoltatori au stat în expectativă, iar alţii au fost nevoiţi să renunţe la proiecte neprofitabile, la începutul anului 2010 au fost anunţate două proiecte pe piaţă - Pallady Shopping Center în Bucureşti şi Coresi Shopping City în Braşov. Conform informaţiilor disponibile pe piaţă despre cele două proiecte, lucrările de construcţie vor începe în 2010, ambele proiecte având deja o ancoră de tip supermatket/ hypermarket securizată.

În martie 2010, volumul vânzărilor a crescut cu 3.7%, de la o lună la alta, dar comparativ cu anul trecut, a semnalat o scădere cu 4.8%; în ceea ce priveşte volumul trimestrial al vânzărilor, acesta a scăzut cu 8.3% faţă de trimestrul întâi din 2009.

În Bucureşti, gradul de neocupare a crescut în cazul locaţiilor periferice, cu impact major asupra noilor centre comerciale deschise. Disponibilitatea pentru unităţi de tip prime, în centre comerciale mature din Bucureşti rămâne încă limitată.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional