Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

DTZ: Trimestrul III a adus o uşoară revigorare a pieţei spaţiilor logistice

A.T. Piaţa Imobiliară /

În 2009, sectorul logistic din piaţa imobiliară a fost dominat de prudenţă atât din partea dezvoltatorilor, cât şi a companiilor care activează în domeniu, majoritatea oprind, deocamdată, planurile de expansiune. Suntem astfel martorii unui număr limitat de tranzacţii, iar tendinţa generală a chiriaşilor este de a se extinde în locaţiile deja existente, concluzionează un raport de piaţă al DTZ Echinox.

În Capitală, în ultimul trimestru al acestui an, s-au simţit primele semne de revigorare ale pieţei. Volumul tranzacţiilor încheiate până la sfârşitul trimestrului III a însumat 50.000 mp, însă o treime din aceas-tă valoare este reprezentată de relocări, afirmă specialiştii DTZ Echinox. Astfel, Capitala a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, o scădere a stocului de spaţii logistice livrat dar şi a volumului de tranzacţii, din cauza crizei economice.

Stocul de spaţii logistice moderne livrat în afara Bucureştiului însumează 37.000 mp, din care 25.000 mp sunt în Braşov (Helios Phoenix prin proiectul Olympian - 15.000 mp şi Icco - 10.000 mp) şi 12.000 mp în Timişoara, prin Invest4See, un jucător nou în piaţă. "Estimăm în ţară un volum total de spaţii logistice de categoria A, disponibile pentru închiriere, de aproximativ 450.000 - 500.000 mp, în oraşe precum Timişoara, Arad, Ploieşti şi Braşov", mai arată sursa citată.

În Bucureşti, rata de ocupare variază, în prezent, între 85-90%, în comparaţie cu alte oraşe secundare, unde sunt înregistrate valori mult mai scăzute. DTZ estimează că gradul de disponibilitate se va stabiliza la 10%, atât în Bucureşti cât şi în celelalte regiuni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional