Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Dubai construieşte una dintre cele mai înalte piscine infinity

Internaţional /

Dubai construieşte una dintre cele mai înalte piscine infinity
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    De sus, insulele artificiale Palm Jumeirah din Dubai seamănă cu un palmier încadrat într-un cerc, înconjurat de apele turcoaz strălucitoare din Golful Persic.

    Dacă până acum singura modalitate de a te bucura de această privelişte încântătoare era fie dintr-un avion, pe fereastra unui elicopter sau de la Staţia Spaţială Internaţională, în curând lucrurile se vor schimba, iar vederea va putea fi admirată de pe marginea uneia dintre cele mai înalte piscine de pe acoperiş din lume.

    Dezvoltatorul din Dubai, Nakheel, este aproape de finalizarea unui bazin de 775 de metri pătraţi, 930.000 de litri - 210 metri (689 de metri) deasupra solului, potrivit CNN.

    Piscina va deveni cu siguranţă un obiectiv turistic în sine, ţinând cont că va oferi un cadru de 360 de grade de la etajul 50 al The Palm Tower, un hotel de lux cu 52 de etaje şi complex rezidenţial care este în prezent în construcţie şi va costa 1,2 miliarde AED (327 milioane dolari).

    Deasupra piscinei, la etajul 51, se construieşte un restaurant, iar la ultimul etaj, 52, va fi amplasată o punte de vizionare publică. Toate aceste elemente împreună formează "The View at The Palm".

    Potrivit lui Omar Khoory, directorul principal al mall-urilor Nakheel, The View at the Palm va fi "un mag­net pentru rezidenţi şi turişti" şi nu a fost uşor de construit.

    Condiţiile de vânt ale locaţiei de pe malul mării au adus provocări la ridicarea materialelor, spune dezvoltatorul. Construcţia a necesitat macarale turn de 300 de metri înălţime pentru a ridica 2.000 de tone de sticlă şi 1.200 tone de oţel.

    Dezvoltatorul spune că piscina în sine a fost proiectată pentru a reduce la minimum efectul brizei marine.

    Lucrările structurale ale bazinului de pe acoperiş sunt complete, iar lucrările faţadei de sticlă sunt terminate în proporţie de 60%, potrivit Nakheel, turnul şi piscina urmând să fie complete la sfârşitul anului.

    Piscina infinity va fi printre cele mai înalte din lume, deşi mult mai mică decât cea de la etajul 118 al Ritz-Carlton din Hong Kong, la 484 de metri deasupra străzii.

    Primele două etaje ale noii construcţii din Dubai, cu observatorul şi restaurantul, sunt realizate dintr-o structură de oţel plutitoare. Observatorul va fi accesibil de pe acoperişul din mall-ul vecin, care are 350 de magazine şi propria staţie de tren, parte a unui traseu care se întinde de la fundul insulei până în vârf.

    Puntea înaltă de 240 de metri include un muzeu interactiv şi o galerie despre crearea Palm Jumeirah.

    "The View at the Palm va combina vederi uimitoare, uluitoare, cu o experienţă interactivă, educativă", a spus Khoory.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional