Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Dupa blocuri, urmeaza reabilitarea termica a caselor din Sectorul 1

A.D. Investiţii /

Dupa blocuri, urmeaza reabilitarea termica a caselor din Sectorul 1

Dupa reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, vine si randul locuintelor individuale din Sectorul 1 sa beneficieze de acelasi tratament. Astfel, incepand cu sfarsitul anului 2013 sau cel tarziu inceputul lui 2014, vor demara lucrarile la primele case din sector. Primaria de sector va suporta integral costurile.

Pana saptamana trecuta legislatia nu lasa posibilitatea efectuarii acestor interventii si la case, insa, in urma promulgarii ordonantei de urgenta nr. 63/2012, li se permite autoritatilor locale care dispun de resurse financiare sa extinda programul de reabilitare termica si la acest tip de imobile.

"Incepand de astazi Primaria se va putea implica financiar pentru reabilitarea caselor din sector. Prin ordonanta de urgenta votata saptamana trecuta este eliminata discriminarea dintre proprietarii de apartemanete si cei de case. Primaria are resursele financiare pentru reabilitarea termica a caselor", a dat asigurari Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Bugetul aferent acestui program va fi dimensionat in functie de cerere. Deja au fost inaintate Primariei Sectorului 1 in jur de 150 de cereri din partea proprietarilor de case pentru reabilitare termica, a adaugat domnul Chiliman.

In prezent, la nivelul Sectorului 1 exista in jur de 30.000 de locuinte unifamiliale. Asa cum prevede legislatia, in program vor putea fi incluse, cel putin deocamdata, toate casele proiectate in perioada 1950-1989, cu exceptia cladirilor - monument istoric. Intrarea in program nu este conditionata de veniturile proprietarului, iar ordinea efectuarii lucrarile se va face dupa principiul "primul venit, primul servit", mentioneaza Bogdan Pitigoi, director investii in cadrul Primariei Sectorului 1.

Lucrarile vor presupune realizarea anvelopei termoizolante, inlocuirea tamplariei vechi cu tamplarie termoizolanta (acolo unde este cazul), precum si eventuale reparatii care se impun in vederea aplicarii termoizolatiei.

Pasul urmator consta in promulgarea unei hotarari de consiliu local care sa avizeze meotodologia pentru demararea programului.

Initiativa de reabilitare termica a caselor vine in completarea programului dedicat blocurilor de locuinte. Pana acum, in Sectorul 1 au fost reabilitate sau sunt in curs de reabilitare in jur de doua treimi din numarul total de blocuri. Anul viitor sau pana cel tarziu la inceputul lui 2014 urmeaza sa fie reabilitate si ultimele 250-300 de blocuri ramase, a mai precizat domnul Pitigoi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional