Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Eastern European Property vrea să vândă un depozit din Bucureşti, evaluat la 3,7 milioane euro

F.A. Piaţa Imobiliară /

Fondul Eastern European Property Fund Limited (EEPF) intenţionează să vândă un depozit din sudul Bucureştiului, singura investiţie din România, valoarea acestuia fiind estimată la 3,16 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) la finele anului trecut. Compania vrea să renunţe la activele deţinute în România şi Bulgaria, câte o singură proprietate imobiliară în fiecare din cele două ţări, urmând să concentreze inves-tiţiile pe piaţa din Turcia, care are o evoluţie mai bună în contextul crizei economice. În Turcia, fondul deţine nouă proprietăţi, potrivit Mediafax. În plus, oportunităţile de a mări portofoliile din cele două ţări prin achiziţii s-au dovedit extrem de limitate, se arată în raportul financiar al EEPF.

EEPF a achiziţionat proiectul din România la începutul anului 2007, pentru 3,95 de milioane de euro, de la compania germană de transport Transalkim.

Singurul chiriaş al depozitului din Bucureşti, numit Transalkim, a renunţat la contract la 31 ianuarie 2010.

Fondul a raportat o pierdere de trei milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) pentru anul 2009, comparativ cu 1,8 milioane de lire sterline profit în anul precedent, se arată în raportul financiar.

Valoarea activelor a scăzut cu 13,2% în 2009, ajungând la 21,42 milioane de lire sterline (25 milioane de euro) la finele lunii decembrie, de la 24,67 milioane de lire la finele anului anterior. Fondul este înregistrat în insulele Guernsey.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional