Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

EcoBiblioteca de la Cacica va fi certificata "Living Building"

I.D. Investiţii /

EcoBiblioteca de la Cacica va fi certificata "Living Building"

Viitoarea EcoBiblioteca de la Cacica, judetul Suceava, va fi prima cladire certificata "Living Building" din Europa.

Proiectul bibliotecii ecologice a fost initiat in vara anului 2010 de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi si Biblionet, iar tehnicile de constructie precum si materialele selectionate pentru renovare vor atinge cele mai inalte standarde de sustenabilitate si responsabilitate fata de om si fata de mediul inconjurator.

Cladirea restaurata a bibliotecii de la Cacica va fi realizata in urma unui proces de proiectare integrata ce acopera toate cerintele referitoare la eficienta energetica, resurse si protectia mediului.

Renovarea cu materiale "verzi"

In ceea ce priveste materialele de constructie folosite, pentru indeplinirea imperativului Living Building se vor utiliza produse responsabile atat social, cat si fata de mediu.

"[...] pentru a obtine certificarea, niciunul din materialele sau produsele introduse in proiect nu trebuie sa contina substante de pe "RedList" (lista de 29 de elemente frecvent intalnite in materialele de constructie care au fost descoperite ca fiind toxice si au fost interzise de International Living Future Institute). Conform informatiilor tehnice, niciunul din produsele ce vor fi folosite in ecoBiblioteca nu contin substantele interzise, fiind solutii extrem de naturale si benefice calitatii aerului interior. Lucrarile de tencuiala sunt programate sa inceapa in luna mai", a declarat arhitectul Luiza Hanc, specialist de proiect in cadrul Romania Green Building Council (RoGBG).

Living Building Challenge este un program de certificare a cladirilor sustenabile ce se adreseaza proiectelor de arhitectura, dezvoltare urbana si peisagistica, indiferent de scala lor de interventie. Include sapte categorii de performanta (Sit, Apa, Energie, Sanatate, Materiale, Echitate si Frumusete), putand fi aplicate in aproape orice tehnologie sau tip de proiect: renovare, infrastructura, peisagistica, constructie si dezvoltare urbana.

Pentru ca proiectul ecoBiblioteca sa obtina certificarea, este necesara indeplinirea a doua conditii:

1.Toate imperativele atribuite tipologiei renovare vor trebui indeplinite.

2.Proiectul va trebui sa fie operational pentru cel putin 12 luni consecutive inainte de evaluare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional