Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Electroprecizia construieste o microhidrocentrala la Sacele

C.T. Investiţii /

S.C. Electroprecizia S.A. va investi peste 3 milioane de euro in realizarea obiectivului Centrala Hidroelectrica de Mica Putere (C.H.E.M.P.) Electroprecizia.

In prezent, capacitatea de inmagazinare a lacului de acumulare Tarlung-Sacele este de 18,3 milioane mc, urmand ca dupa terminarea lucrarilor de investitii din etapa I de suprainaltare capacitatea acestuia sa creasca la 28 milioane mc.

C.H.E.M.P. Electroprecizia va fi amplasata la baza barajului, pe amplasamentul unei centrale hidroenergetice vechi care a fost pusa in functiune in anul 1922 si care a functionat pana in anii "60.

"Valorificarea potentialului hidroenergetic in zona va conduce la obtinerea de energie nepoluanta, din sursa regenerabila, eliminandu-se potentialele emisii poluante. De asemenea noi, ca si companie, ne vom acoperi in proportie de 60-70% consumul de energie electrica al grupului Electroprecizia. Acest lucru va avea un impact pozitiv semnificativ in mentinerea competitivitatii pe pietele externe si in protejarea locurilor de munca ale angajatilor nostri," a precizat Directorul General Electroprecizia, ing. Dumitru Matei.

Proiectul C.H.E.M.P. Electroprecizia face parte dintr-un proiect de dezvoltare durabila a zonei, initiat si coordonat de catre Clusterul ETREC, cluster in care sunt parteneri atat Consiliul Judetean Brasov, cat si Primaria Orasului Sacele, Universitatea Transilvania, Camera de Comert si Industrie Brasov si care, printre directiile principale de actiune, isi propune dezvoltarea sistemelor energetice alternative.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional