Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Equest: Vânzarea Moldova Mall şi Vitantis nu ar acoperi datoriile

F.A. Piaţa Imobiliară /

East Balkan Properties, fostul Equest, analizează "opţiuni strategice" pentru centrele comerciale Moldova Mall (Iaşi) şi Vitantis (Bucureşti), apreciind însă că vânzarea celor două proiecte ar aduce, în acest moment, mai puţini bani decât datoriile acumulate pentru achiziţionarea lor. Potrivit raportului semestrial al fondului citat de Mediafax, costurile anuale ale celor două centre comerciale sunt mai ridicate decât banii care pot fi obţinuţi din exploatarea lor.

Totodată, East Balkan precizează că vrea să vândă active din România şi Serbia şi a scos mai multe terenuri pe piaţă prin agenţi terţi, dar nu găseşte investitori interesaţi să cumpere. Valoarea netă a activelor din România în portofoliul Equest se ridică la 11,4 milioane euro, se mai arată în raportul semestrial al dezvoltatorului imobiliar.

Compania a anunţat, în luna mai, că a finalizat restructurarea a două contracte de împrumut totalizând 63,6 milioane de euro cu UniCredit Bank Austria şi UniCredit Ţiriac Bank pentru centrele comerciale Vitantis din Bucureşti şi Moldova Mall din Iaşi.

Cele două mall-uri au fost afectate de condiţiile economice dificile din România, care s-au repercutat, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor Equest, atât asupra ratei de ocupare, cât şi veniturile din chirii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional