Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ericsson îşi extinde birourile din West Gate la 16.000 mp

E.D. Piaţa Imobiliară /

Ericsson îşi extinde birourile din West Gate la 16.000 mp

Ericsson România, subsidiara locală a producătorului suedez de echipamente de telecomunicaţii, îşi extinde cu 4.000 de metri pătraţi suprafaţa de birouri ocupată în parcul de afaceri West Gate, deţinut de Genesis Development în vestul Bucureştiului, informează un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, suprafaţa închiriată de Ericsson ajunge astfel la 16.000 de metri pătraţi, în timp ce perioada contractuală a fost prelungită până în anul 2019.

Ericsson România şi-a relocat activitatea în complexul de birouri West Gate în anul 2008, când a închiriat o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Compania s-a extins treptat în trei din cele cinci clădiri ale parcului de afaceri, iar cea mai recentă extindere va atrage după sine şi o consolidare a birourilor.

Începând din toamna acestui an, Ericsson îşi va extinde cu 4.000 de metri pătraţi suprafaţa ocupată în West Gate, de la 12.000 la 16.000 de metri pătraţi, consolidându-şi activitatea în două clădiri, în care va ocupa în total şase etaje.

"Pe piaţa spaţiilor de birouri, relaţia chiriaş-proprietar se întinde pe cel puţin cinci ani. În această perioadă, businessul companiilor evoluează şi de aceea, în calitate de proprietar, trebuie sa dăm dovadă de flexibilitate pentru a le putea acoperi toate cerinţele. Colaborarea cu Ericsson este unul dintre cele mai bune exemple: urmărim atât posibilitatea de extindere a suprafeţei ocupate, cât şi consolidarea operaţiunilor pentru o mai bună eficientizare", a declarat Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development.

Pe lângă extinderea suprafeţei ocupate, Ericsson a prelungit şi contractul de închiriere, urmând să îşi desfăşoare activitatea în parcul de afaceri West Gate până în anul 2019, perioada contractuală totalizând 11 ani.

În urma acestei extinderi, gradul de ocupare al West Gate a crescut la 96%. Alte extinderi importante realizate recent au fost Société Générale (de la 2.500 la 5.000 de metri pătraţi) şi WNS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de BPO (de la 1.500 la 4.000 de metri pătraţi).

Printre companiile care au sediul în West Gate se mai numără şi: Dacia Renault, Siemens, Accenture, PPD (Pharmaceutical Product Development), Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health şi Medicover.

West Gate, amplasat în cartierul Militari, în imediata apropriere a staţiei de metrou Preciziei, este compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional