Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Esop: Circa 150.000 mp pentru birouri disponibili în vile din Bucureşti

A.C. Piaţa Imobiliară /

Esop: Circa 150.000 mp pentru birouri disponibili în vile din Bucureşti

Suprafaţa de spaţii de birouri disponibilă în vile în Bucureşti totalizează aproape 150.000 de metri pătraţi, în primele nouă luni înregistrându-se o creştere a stocului cu chirie de 11-15 euro/mp/lună şi o scădere pe segmentul sub 11 euro/mp/lună şi peste 15 euro/mp/lună, potrivit unui comunicat Esop remis azi redacţiei.

În primele nouă luni din 2014 a crescut stocul de spaţii de birouri în vile a căror chirie este cuprinsă între 11 şi 15 euro/mp/lună cu şapte procente (de la 20%, la începutul anului, la 27%), dar pe de altă parte a scăzut stocul de spaţii care au tarife sub 11 euro/mp/lună, cu patru procente şi al spaţiilor de peste 15 euro/mp/lună, cu trei procente, potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte împărţirea pe zone a ofertei din Bucureşti, cele mai multe spaţii de birouri disponibile în vile se află în zona de centru-nord (circa 45.000 metri pătraţi), pe locul doi se află zona de centru-vest şi pe locul trei zona ultracentrală (fiecare cu peste 30.000 metri pătraţi).

Ca tendinţe, la sfârşitul lunii septembrie din 2014 faţă de începutul acestui an se remarcă o scădere a stocului de spaţii libere în vile în zona de centru-nord şi centru-vest şi o menţinere a ofertei în celelalte zone.

Principalii chiriaşi ai acestui tip de proprietăţi au fost în trimestrul trei instituţiile culturale, centrele medicale, cabinetele de avocatură şi firmele de consultanţă media sau în afaceri, iar zonele preferate au fost Magheru, Aviatorilor, Kiseleff şi Cişmigiu.

În primele trei trimestre din 2014 Esop a închiriat nouă vile în Bucureşti, care însumează o suprafaţă totală de 5.250 metri pătraţi. Doar trei din acestea au fost clădiri noi, construite în ultimii ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional