Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

EUROSTAT: România, pe primul loc la majorarea preţurilor imobiliarelor pentru ultimul trimestru

Elena Deacu Piaţa Imobiliară /

Ţara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană la majorarea preţurilor imobiliarelor pentru primul trimestru al anului 2015 în comparaţie cu trimestrul anterior, se arată în Indexul Preţurilor Imobiliarelor publicat joi de Eurostat.

Preţurile în sectorul imobiliar s-au majorat cu 4,1% faţă de ultimul trimestru din 2014. Trendul ascendent al preţurilor a început în ultimul trimestru al anului 2014, după ce primele două trimestre au înregistrat scăderi ale preţurilor imobiliarelor cu 1,3% şi, respectiv, 0,9%.

Potrivit Eurostat, pe locul doi la majorarea preţurilor imobiliare pentru primul trimestru din 2015 în comparaţie cu trimestrul anterior se situează Suedia cu 3,9%, topul fiind completat de Hungaria cu o majorare de 3,7%. Ambele ţări au înregistrat trenduri ascendente ale preţurilor imobiliarelor pentru anul 2014.

În ceea ce priveşte majorarea preţurilor imobiliarelor din statele UE în comparaţie cu preţurile pentru anul 2014, pe primul loc este Irlanda cu 16,8%. Topul este completat de Suedia cu o creştere de 11,6% şi Ungaria cu 9,7%. România nu este inclusă în statistică, deoarece pe primele două trimestre din 2014 preţurile la imobiliare au scăzut.

Există şi state europene în care preţurile la imobiliare au scăzut remarcabil în primul trimestru al anului 2015. Belgia, Croaţia şi Cipru înregistrează o prăbuşire cu 2,8% a preţurilor faţă de valorile din ultimul trimestru ăla anului 2014. În timp ce preţurile imobiliarelor din Letonia au scăzut cu 5,8% faţă de anul 2014.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional