Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

EXPO REAL MUNCHEN:Investiţiile imobiliare din ţara noastră, interesante pentru doar cinci companii străine

COSMINA CAPALĂU Piaţa Imobiliară /

Faţă de cei 142 de investitori străini interesaţi de sectorul imobiliar românesc în 2007 şi cei 35 în 2008, anul acesta, la "Expo Real Munchen", una dintre cele mai mari expoziţii imobiliare din Europa, doar cinci companii stăine şi-au arătat interesul de a investi în astfel de proiecte, a declarat, ieri, Ilias Papageorgiadis, CEO al companiei de consultanţă imobiliară "MORE Real Estate Services".

"În acest an, am avut doar cinci investitori, nici măcar şase! Calitatea lor a fost foarte ridicată, reprezentând sume mari de investiţii. Sunt dispuşi să investească, azi, peste 200 milioane euro pentru activele potrivite, sumă ce nu trebuie ignorată", a spus acesta. Cele cinci companii străine sunt interesate de proprietăţi care generează venituri, de terenuri agricole, de energii alternative şi cultivarea de păduri sau alte proiecte în agricultură, a precizat Papageorgiadis.

Potrivit reprezentantului companiei de consultanţă, România nu prezintă interes pentru investitori, aceştia având o părere nu tocmai bună despre modul în care se fac afacerile aici.

În ceea ce priveşte atitudinea investitorilor români din ultimii ani, de pe piaţa imobiliară, domnia sa a precizat că "dacă în 2005-2006 era vorba de optimism, în 2007 - aroganţă, în 2008 - negarea realităţii, în 2009 trebuie să ne trezim dintr-un somn adânc".

Sectorul imobiliar din România va redeveni interesant pentru investitorii străini abia din 2012

Investitorii străini în sectorul imobiliar se vor reorienta către România abia în 2012, când preţurile din Europa de Vest vor mai creşte. Deocamdată, însă, ţara noastră nu prezintă interes, consideră CEO-ul "MORE Real Estate Services".

"În 2010, vom trece prin linia de jos a crizei. Apoi, în 2011, sectorul imobiliar îşi va reveni încet, pentru ca mai apoi, în 2012, să intre în forţă. În acel an, vor creşte preţurile în Europa foarte mult şi astfel, investitorii străini se vor reorienta către România", a explicat domnia sa.

"Preţurile din Europa de Vest sunt încă scăzute. Dacă în Occident găseşti un apartament cu 800 euro/mp, de ce să cumperi unul în România la un preţ mai mare?", se întreabă CEO-ul "MORE Real Estate Services". În opinia sa, "investitorii din România nu au învăţat nimic din această perioadă de criză".

Cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional