Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

EXTINDERE AEROPORT"Autogara" Băneasa îşi trimite clienţii pe Otopeni

I.D. Investiţii /

Aeroportul Băneasa

Aeroportul Băneasa

Reamenajarea Corpului C al aeroportului Aurel Vlaicu-Băneasa va fi încheiată până la finele anului, potrivit unui anunţ al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

Lucrarea se ridică la valoarea de aproape 2,4 milioane euro. Autorizaţia de construcţie pentru reamenajarea unui spaţiu de 1.500 mp din cadrul aeroportului (corpul C) a fost emisă joi, 10 noiembrie 2011.

"Legat de mutarea zborurilor de pe aeroportul Băneasa pe cel din Otopeni, îmi dau seama că acele companii low-cost care s-au obişnuit să câştige foarte mulţi bani, în timp ce pasagerii erau trataţi în condiţii de "autogară", sunt acum nemulţumite că trebuie să facă un efort, minim, pentru a-şi muta operaţiunile pe Otopeni. Pentru pasageri repet ce spuneam în urmă cu un an de zile şi anume că tarifele nu ar trebui să crească cu mai mult de 4 euro, diferenţa de taxe dintre cele două aeroporturi", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Începând din această vară aeroporturile pot să depună proiecte pentru a accesa fonduri europene.

Eligibile sunt toate aeroporturile de categoria D din România, cu un trafic anual sub 1 milion de pasageri înregistrat în ultimii doi ani, aeroporturile aflate sub administraţia Consiliilor Judeţene şi a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Valoarea totală (care include TVA) a proiectului se va încadra între un minim de 2 milioane euro şi un maxim de 40 milioane euro.

Cheltuielilor eligibile ce vor fi acordate pentru perioada 2010 - 2015 se ridică la suma de 59,3 milioane euro, având ca sursă de finanţare Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) 41 milioane euro, şi fonduri publice naţionale 18,3 milioane euro.", a precizat ministrul Anca Boagiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional