Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fabrica abandonata transformata in centru de afaceri

I.D. Investiţii /

Fabrica abandonata transformata in centru de afaceri

O veche fabrica abandonata de prelucrarea lemnului din Targul Secuiesc va fi transformata intr-o moderna structura de sprijinire a afacerilor. Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost semnat marti, 29 mai 2012, la Alba Iulia.

"Uniunea Europeana sprijina, prin acest domeniu, finantarea nerambursabila pentru transformarea vechilor fabrici dezafectate, ce au lasat multi oameni fara slujba, in spatii utile si noi locuri de munca pentru cetatenii orasului. Doar doua regiuni de la nivelul tarii au proiecte depuse si contractate pentru acest domeniu, respectiv Regiunile Centru si Vest. Celelalte regiuni si-au redistribuit fondurile catre alte domenii de finantare deoarece autoritatile publice locale au intampitat probleme referitoare la detinerea proprietatii sau la asigurarii cofinantarii de 50%, impusa pentru acest tip de proiecte. " a declarat domnul Simion Cretu, director general Agentiei pentru Dezvoltare Regionale Centru, autoritatea intermediara pentru Programul Operational Regional.

Valoarea totala a cererii de finantare este de 14,6 milioane lei, din care 5,89 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de catre Primaria municipiului, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia adusa de beneficiar la realizarea proiectului.

Proiectul "Amenajare sit industrial in municipiul Targu Secuiesc pe platforma unei foste fabrici de prelucrare si industrializare a lemnului" este cel de-al doilea proiect contractat la nivel national din fonduri Regio pe domeniul destinat reabilitarii siturilor industriale poluate si abandonate.

Fondurile solicitate vor fi investite in activitati de reabilitare a terenului de 7,28 ha, prin construirea a trei hale noi si reabilitarea halei existente, precum si pentru asigurarea de facilitaţi logistice pentru viitorii investitori. Din ruinele fabricii se vor recupera peste 2 tone de deseuri toxice.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional