Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"Final Distribution" se extinde pe piaţa logisticii

Emilia Olescu Piaţa Imobiliară /

"Final Distribution" se extinde pe piaţa logisticii

"Final Distribution", importatorul "Gerard" în România, a demarat, la începutul lunii iulie, a doua etapă din proiectul de dezvoltare şi extindere a spaţiilor logistice din Băicoi, Prahova, a anunţat, ieri, societatea. După finalizarea lucrărilor, compania va beneficia de un spaţiu de depozitare de 1000 mp şi o platformă exterioară betonată pentru încărcări şi descărcări marfă, de 3.500 mp. Proiectul s-a derulat în două etape. Prima dintre acestea, care a presupus ridicarea unei clădiri de birouri şi amenajarea unor spaţii de depozitare, a fost finalizată la sfârşitul anului trecut. Cea de-a doua etapă - lărgirea spaţiilor de depozitare şi realizarea platformei de încărcare-des­cărcare - urmează să fie finalizată în luna septembrie a acestui an. Valoarea totală investită a fost estimată la 800.000 de euro, după cum ne-au precizat reprezentanţii companiei.

Noile hale vor fi dotate cu sisteme de climatizare pentru controlul temperaturii şi umidităţiii, în vederea asigurării condiţiilor necesare depozitării materialelor de construcţii din portofoliul companiei: "Gerard" - ţiglă metalică cu acoperire din piatră naturală, "Delta" - membrane de protecţie pentru acoperişuri şi fundaţii, produse de compania "Doerken" din Germania şi "Kelyte" - ferestre de mansardă, produse de "Keystone", din Irlanda de Nord.

"Creşterea capacităţii de depozitare de la Băicoi va permite asigurarea cererilor pentru întreaga reţea de 100 de parteneri din toată ţara. În acelaşi timp, vom putea răspunde mai repede comenzilor din zona de Sud-Est, care este, în acest moment, una dintre cele mai dinamice regiuni pentru produsele din portofoliul companiei", a declarat Dan Mircescu, directorul general al companiei.

"Final Distribution" a înregistrat, în 2009, un volum de vânzări de pes­te 200.000 mp, poziţionând ţara noastră în top 3 al celor mai dinamice pieţe de desfacere "Gerard" din Europa. Compania activează ca importator şi distribuitor pe piaţa învelitorilor premium din România din anul 2006, când a devenit reprezentant exclusiv al brandului "Gerard". La finalul anului trecut, societatea deţinea peste 85% din piaţa ţiglei metalice cu acoperire de piatră din Româ­nia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional