Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Finantare europeana pentru cresterea eficientei retelelor electrice

A.D. Investiţii /

Transelectrica si Electrica Distributie Muntenia Nord vor beneficia de finantare nerambursabila prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice pentru investitii in cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii. Cele patru proiecte finantate totalizeaza aproape 140 milioane lei, din care finantarea maxima eligibila nerambursabila este de 51 milioane lei, au anuntat reprezentantii Ministerului Economiei, autoritatea contractanta.

Cel mai mare contract de finantare nerambursabila semnat, are drept beneficiar Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, valoarea totala a proiectului fiind de peste 122 milioane lei, din care valoarea maxima nerambursabila reprezinta 45,3 milioane lei. Proiectul prevede retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov.

Toate celelalte trei proiecte finantate, cu o valoare cumulata de aproximativ 16,6 milioane lei (din care 5,7 milioane lei suma maxima nerambursabila) au drept beneficiar Filiala de Distributie a Energiei Electrice "Electrica Distributie Muntenia Nord". Cel mai mare proiect are o valoare totala de 10,36 milioane lei si presupune realizarea unui distribuitor de 20 kV intre statiile 110/20/6 kV Hipodrom si statia 110/20 kV Braila - Port Municipiul Braila. Al doilea proiect are in vedere imbunatatirea conditiilor tehnice de alimentare cu energie electrica a consumatorilor din zona centrala a municipiului Braila. Valoarea totala a acestuia este de aproximativ 3,6 milioane lei. Al treilea proiect, vizeaza realizarea trecerii la 20 kV P.A. 2, P.A. 4 şi P.T.Z.3 la Uzina Targoviste si presupune o investitie totala de 2,66 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional