Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Finantare pentru investitiile in energie regenerabila din Republica Moldova

I.D. Investiţii /

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat un imprumut de 4 milioane euro catre ProCredit Bank Moldova pentru creditarea proiectelor de investitii de dimensiuni mici in eficienta energetica si energie regenerabila implementate de IMM-uri.

Prin aceste investitii vor putea fi inlocuite boilerele, motoarele electrice, transformatoarele sau a generatoarele de energie care combina producerea de caldura si energie, rezultatul dorit fiind reducerea consumului de energie al societatilor locale.

Dependenta Moldovei de importurile de energie primara este foarte ridicata, reprezentand o povara pentru economie si mediu.

Imprumutul face parte din al doilea proiect de finantare a investitiilor in energie regenerabila din Moldova al BERD in valoare totala de 22 milioane euro, acordat dupa succesul intampinat de primul priect care s-a ridicat la 20 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional