Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Finantarea lucrarilor de la Teatru National este asigurata

I.D. Investiţii /

Finantarea lucrarilor de la Teatru National este asigurata

Exista bani pentru cultura, proiectul de reabilitare a Teatrului National din Bucuresti are finantarea asigurata, potrivit declaratiilor facute luni de premierul Victor Ponta pe santierul de langa Piata Universitatii.

Investitia in valoare de 65 milioane euro este finantata printr-un credit luat de Guvernul Romaniei de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, sursa de finantare sigura.

Proiectul vizeaza transformarea teatrului national intr-un complex cultural asemanator cu Barbican Centre din Londra. Ansamblul va cuprinde sapte sali de spectacole, dar si un spatiu expozitional de 4.500 mp si cafenele. Potrivit graficului lucrarile la proiect vor fi incheiate in anul 2014.

Victor Ponta a precizat:

"Proiectul a fost pornit in 2010, era in primul rand o necesitate sa raspunda la problemele seismice, dar asa cum mi-a fost si mie prezentat astazi, va fi poate unul din cele mai moderne institutii de acest gen din Europa. si nu pot decat sa spun ca astept cu mare fericire sa il vad finalizat. Ca foarte multi bucuresteni, adolescenta, tineretea, am batut aceasta cladire, dar ceea ce am vazut astazi arata mult, mult mai avansat si mai frumos decat ceea ce ne-am fi inchipuit vreodata."

La finalizarea proiectului Teatrul National va putea rivaliza cu orice teatru national din Europa, sustine Romeo Belea, arhitectul proiectului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional