Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

FNGCIMM:Creştere de peste 40% a garanţiilor pentru Prima Casă, în primele şase luni ale acestui

Elena Deacu Piaţa Imobiliară /

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a acordat peste 15.600 garanţii prin programul Prima Casă, în primele şase luni ale anului 2015, în creştere cu peste 40% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, când au fost acordate un număr de circa 11.100 garanţii.

Valoarr

Valoarea garanţiilor acordate în acest an a fost de 1,3 miliarde de lei, comparativ cu valorea acordată anul trecut, de 890 milioane de lei.

În topul pe judeţe, în funcţie de numărul garanţiilor acordate, conduce în continuare Municipiul Bucureşti cu 27,01% din total, urmat de judeţul Ilfov cu 14,83%, Cluj cu 6,47%, Timiş cu 6,28%, judeţele Braşov, Iaşi, Constanţa şi Sibiu înregistrând procente cuprinse între 3-5% fiecare.

Din analizele statistice efectuate, reiese că Programul Prima Casă a fost accesat cu preponderenţă de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani, care au preferat achiziţionarea apartamentelor de două camere.

Plafonul disponibil în acest moment în cadrul programului Prima Casă este de circa 978 milioane lei, sumă ce include şi circa 18 milioane lei, destinată pentru garantarea creditelor în vederea achiziţiei sau construirii unei locuinţe de către persoanele fizice cu cetăţenie română care locuiesc în străinătate - componenta diaspora a Programului.

De la începutul Programului Prima Casă, în anul 2009 şi până la data de 15 iulie 2015, FNGCIMM SA a acordat peste 148.500 de garanţii, în valoare de circa 2.800 milioane euro, pentru credite accesate în valoare de peste 5.640 milioane euro.

Valoarea medie a finanţării accesate în cadrul programului este de 38.024 Euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional